Lely Center

Support 24/7: 02634

post@lelycenter.no


Forbruksvarer og rengjøringsprodukter til melkeroboter

Det å produsere matvarer er et stort ansvar, og det er nødvendig med et rent produksjonsmiljø. For melkeproduksjon kreves det en ren melkelinje, fra spenekopp til tank. I tillegg må jurhelsen være god for å redusere risikoen for helserelaterte problemer, som for eksempel forhøyet celletall eller jurbetennelse.

Lely Astri

Lely og Ecolab har i samarbeid utviklet en serie rengjøringsmiddel tilpasset Lely Astronauts vaskesystemer og komponenter. Disse bidrar til å holde utstyret rent og legger dermed grunnlaget for en god jurhelse og den beste melka. Lely bruker enveisvask som sparer tid, men krever varmere vann og kjemikalier tilpasset en slik vask.

  • Lely Astri Cid et flytende syrerengjøringsmiddel som er spesielt tilpasset hovedrengjøringen i melkeroboter. Produktet inneholder syrer som fungerer effektivt til å fjerne uorganiske forekomster.
  • Lely Astri Lin et klorfritt, flytende og basisk middel for hovedrengjøringen av melkeroboter. Det er særdeles effektivt på melkefett.
  • Astri L er spesielt designet for å rengjøre børstene som brukes for å vaske og stimulere spenene.

Lely Caring

Sunne og friske jur er grunnleggende for en optimal melkeproduksjon. Juret blir utsatt for en rekke ytre påkjenninger i fjøset. I tillegg blir kua melka oftere og raskere i et robotsystem enn i konvensjonelle systemer. Dette påvirker den generelle jurhelsen. Etterbehandling med et desinfiserende og pleiende middel er derfor et viktig forebyggende tiltak.

Lely Quaress er en serie med 6 ulike jurpleiemidler. Midlene har forskjellige egenskaper, tilpasset ulike forhold og utfordringer.

  • Lely Quaress Barrier er basert på povidon-jod, og forsegler spenespissen fra omgivelsene med et fysisk beskyttelseslag. Ideell for bruk på melkegårder hvor utfordrende miljøbetingelser forlanger ekstra jurbeskyttelse.
  • Lely Quaress Ultimo kan brukes under alle værforhold, men er spesielt egnet for overgangen fra varme til et kjøligere og fuktigere klima. Inneholder povidon-jod og hudpleiemidler.
  • Lely Quaress Premo er hudpleiende og inneholder mer jod enn Lely Astri Ultimo. Det gir en god beskyttelse mot bakterier.
  • Lely Quaress-Lac inneholder melkesyre og salisylsyre og er særdeles desinfiserende. Et godt alternativ mot jodbaserte produkter som er effektiv mot streptococcus B.
  • Lely Quaress Iodine inneholder mye jod og er særdeles desinfiserende. Det inneholder også svært pleiende stoffer.
  • Lely Quaress Pergo er et melkesyrebasert produkt med både bakteriedrepende og soppdrepende egenskaper, i tillegg til at det virker mykgjørende og fuktighetsbevarende på huden.

HMS dokumenter (Ekstern link)

Forhandlere og kontaktpersoner

Lely Center Heimdal

Laksørvegen 27
7300 Orkanger
+47 72 89 41 00

Please enter a message in the textarea.

Lely Center Fåvang

Losnabakkan 50
2634 Fåvang
+47 61 28 35 00

Lely Center Nærbø

Tjemslandsmarka 1
4360 Varhaug
+47 51 43 39 60

Lely Center Revetal

Olger Dahlsv. 3
3174 Revetal
+47 33 30 69 61