facebook

Melkerobot Lely Astronaut A5

Med snart 30 000 installerte melkeroboter er Lely overlegent størst i hele verden. Det er ingen tilfeldighet! Siden lanseringen av den første Lely Astronaut i 1992 har utviklingen gått jevnlig framover, nye innovasjoner har blitt skapt og nye modeller har blitt lansert. Nå har Lely satt en ny standard for robotmelking med Lely Astronaut A5.

Smart og effektiv hybridarm

Takket være Lely Astronaut A5 og dens intelligente løsninger får kua det enda bedre! Med en ny og effektiv hybridarm som er stille, energibesparende, 30 % rasker og mer nøyaktig enn tidligere vil den gjøre det mer behagelig for kua å bli melket. Armen drives gjennom en kombinasjon av elektrisitet og trykkluft. Den elektriske motoren begrenser energibruken på en nøyaktig og tilnærmet lydløs måte mens trykkluften styrer armens posisjon og gjør samtidig konstruksjonen kapabel til å stå imot eventuelle spark fra kua. Kommer armen ut av posisjon vil den kalibrere seg raskt tilbake. Det totale energiforbruket vil også reduseres, for med hybridteknikken vil forbruket av trykkluft reduseres med hele 85 %! Dette bidrar til en energibesparelse på så mye som 20 %.     

Under melkingen er det kua selv som bestemmer hvor hun vil stå i boksen. Med sine intelligente løsninger er armen til Lely Astronaut A5 tilpasset dette. Gjennom å følge kuas bevegelser er den alltid nære juret og raskt på plass etter en bevegelse. Dette garanterer en effektiv melking, selv med en nykalvet ku. Skulle en spenekopp falle av fanges den raskt opp igjen og settes tilbake uten å berøre gulvet.    

Brukervennlighet – en robot for alle

Lely har lyttet og gjort betydelige endringer på programvaren og funksjonaliteten. Med et lettfattelig og grafisk brukergrensesnitt er det som å bruke en smarttelefon. Dette har bidratt til å gjøre Lely Astronaunt A5 mer brukervennlig enn tidligere modeller. Systemet tilbyr enkle steg-for-steg instruksjoner, tydelige ikoner og menyer hvor noen få klikk er det som trengs for å finne de nødvendige funksjonene.

Et godt eksempel er førstegangsmelking. En ny ku kan «melkes inn» ved hjelp av bare noen få klikk. Enkelt, stressfritt og behagelig for både ku og bonde.  

En daglig vedlikeholdsmeny er et annet eksempel på brukervennlighet til Lely Astronaut A5. Den gir deg en liste over nødvendige oppgaver og med et enkelt klikk blir du guidet gjennom nødvendige oppgaver og konfigurasjoner.  

Takket være disse muligheten og dens modulære struktur er Lely Astronaut A5 den beste investering på markedet for melkeroboter. Med et videreutviklet konsept hvor en sentral enhet, som kan håndtere 1 eller 2 melkeenheter, forsyner roboten med vakuum, trykkluft, strøm, vann og kjemikalier tilbyr den brukervennlighet som tidligere modeller ikke er i nærheten av.

I-flow - god flyt for kuenes ve og vell 

Lely er lidenskapelig opptatt av kuenes ve og vel. For vi mener kuer som har det bra produserer den beste melka. Det viser seg at kuene trives godt i Lely fjøset, mye fordi Lely Astronaut A5 inkluderer det såkalte I-flow systemet. Det er utformet for en så effektiv melking som mulig. Kua går raskt inn i den romslige boksen og takket være den roterende fôrskrubberen kommer hun seg raskt ut. Vi mener en slik behagelig og stressfri melking er til det beste for kua.

MQC och MQC-C

For at melkingen skal være så effektiv som mulig inkluderer Lely Astronaut A5 MQC. Den befinner seg inne i armen hvor den er godt beskyttet og kontrollerer melken fra hver enkelt spene. Dette gir viktig informasjon som bidrar til å effektivisere bondens arbeidshverdag og potensielt beskytter kua fra sykdom. For eksempel:

  • Farge
  • Konduktivitet
  • Melkingstid
  • Melkingshastighet
  • Temperatur

MCQ-C er et ekstrautstyr som både forenkler arbeidshverdagen til bonden og helsen til kua. Den måler celletellinger og kan derfor gi deg tidlige indikasjoner på jurbetennelse. På hver tredje melking tar funksjonen «smart sampling» automatisk prøver av kua. Om et resultat avviker fra det normale vil nye prøves tas ved de tre påfølgende melkingene. Dermed kan eventuelle uromomenter fanges opp og både kua og bonden kan få det bedre.

Qwes LD Respondentene - intelligent aktivitetsmåling

For å tidlig kunne oppdage tegn på brunst og sykdom og dermed ta godt vare på kua inkluderer Lely Astronaut A5 de intelligente Qwes LD Respondentene. De kommer i to versjoner: Qwes H-LDn med aktivitetsmåling og HR-LDn med aktivitetsmåling og registrering av drøvtyggingsaktivitet.

Med aktivitetsmåling kan brunst oppdages på et tidlig stadium. Dette kan korte ned på kalvningsintervallet og dermed kan du lykkes bedre med reproduksjonen.

Måling av drøvtyggingsaktivitet er inkludert i Lely Astronaut A5 for å kunne oppdage sykdomstegn før kuene viser tydelige tegn på sykdom. For å gjøre dette har du tilgang til funksjonen «Distress Alarm» som vil informere deg om opphold i drøvtygging før og etter kalving.

Begge systemene jobber med radiosignaler noe som gjør det mulig å registrere aktivitet og drøvtygging også på kuer som går i egne bokser avskilt fra kuene som melkes.

Børstevask - raskere for bonden, bedre for kua

For å sikre en god kvalitet på melka gang etter gang er det nødvendig med rene spener. Når disse rengjøres hjelper det kua å produsere hormonet oxytocin som bidrar til at melka avgis lettere ved melking. Av den grunn tilbyr Lely Astronaut A5 den eneste løsningen på markedet som rengjør alle delene av juret som spenekoppene kommer i kontakt med. Forskning har faktisk vist at børster gir en opptil 40 % mer effektiv rengjøring og stimulering en tradisjonelle metoder. Børstene på Lely Astronaut A5 gir derfor en unik stimulering som garanter en raskere melking. Raskere for bonden, bedre for kua.

Brosjyre/katalog

Vil du vite mer?

Snakk med oss om dine planer

  • Nytt fjøs eller omgjøring av eksisterende?
  • Våre konsulenter har ideene og ser mulighetene
  • Få hjelp til planleggingen

Ring 61 28 35 00, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller fyll ut skjemaet.