facebook

Lely Cosmix kraftforstasjon

Lely Cosmix er en kraftfôrautomat for individuell kraftfôrtildeling.

I de fleste fôrregimer vil det være nyttig med en eller flere kraftfôrstasjoner for individuell tildeling utover det som gis i melkeroboten. Hyppig tildeling av kraftfôr i mindre porsjoner bidrar til stabil pH i vomma og bedre utnyttelse av fôret.

Lely Cosmix er koblet til T4C nettverket, og daglig rasjon til hvert individ oppdateres automatisk. Umiddelbart etter identifikasjon, vil det derfor bli avgjort om kua har adgang til å spise kraftfôr samt hvor mye den eventuelt skal få. T4C systemet lar deg dessuten regulere kraftfôrtildelinga basert på melketider. For å stimulere kua til å gå til roboten oftere kan du utelate tildeling i Cosmix når det er tid for å bli melket. Utfôringshastigheten er tilpasset hver ku, så du unngår fôrspill.

En kraftfôrautomat kan også benyttes i kvigeavdelinger. Du vil da få kontroll over kraftfôrtildeling, samt at de ved besøk i automaten får avlest sitt aktivitetsnivå. Cosmix kan fås med inntil 4 fôrslag, og identifikasjon tilpasset din robot.

Kraftfôrstasjonen er tilgjengelig både med og uten bakport.

Brosjyre/katalog

Vil du vite mer?

Snakk med oss om dine planer

  • Nytt fjøs eller omgjøring av eksisterende?
  • Våre konsulenter har ideene og ser mulighetene
  • Få hjelp til planleggingen

Ring 61 28 35 00, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller fyll ut skjemaet.